Uvedený nízkosacharidový jídelníček berte jako inspiraci pro své stravování. Low carb jídelníček si upravte dle svých návyků, tělesné aktivity a zdravotního stavu tak, aby Vám strava vyhovovala a chutnala.
Povolené nízkosacharidové potraviny
Maso: hovězí, jehněčí, kozí, králičí, krůtí, kuřecí, vepřové, husí, kachní, losos, kapr, makrela, pstruh, sardinky, tuňák, humr, halibut, kalamáry; vejce; Zelenina: avokádo, brokolice, cibule, cuketa, česnek, dýně, chřest, kapusta, kedlubna, lilek, okurky, olivy, papriky, pórek, rajčata, ředkvičky, salát, zelené fazolky, zelí; Tuky: avokádový olej, sádlo, máslo, kokosový olej, panenský olivový olej, ghee, makadamský olej, majonéza; dýňová semínka, chia semínka, lněná semínka, sezamová semínka, slunečnicová semínka; Ořechy: brazilské, lískové, makadamské, mandle, pekanové vlašské, kokos; Mléčné výrobky: acidofilní mléko, brynza, cottage, eidam, feta, gouda, halloumi, hermelín, kefír, lučina, mozarella, niva, parmezán, šlehačka, tvarůžky, zakysaná smetana.